OKUL KATLİAMLARI ÖNLENEBİLİR



ABD'nin Uvalde kentinde meydana gelen saldırı vakasında, bir suçlu silahsız ve savunmasız insanların olduğu Robb ilkokuluna girmiş ve 19 çocuk ile 2 yetişkini katletmişti.

Bugün yayınlanan bir haberde Alabama'da benzer bir katliamın önüne geçildiği anlaşıldı. Habere göre; ABD’de, içinde 34 öğrencinin bulunduğu bir ilkokulun etrafında gezen bir şüpheli, okulun kilitli kapılarını zorlayarak içeri girmeye çalışınca, şüpheliyi fark eden silahlı bir görevli tarafından etkisiz hale getirildi.

Olayın yaşandığı bölgeden sorumlu olan kolluk görevlisi Şerif Jonathon Horton, olayı değerlendirirken; “Okul görevlisi, tam olarak ne yapılması gerekiyorsa onu yaptı; doğrudan tehdidin üzerine gitti, onu karşıladı ve bertaraf etti.” ifadelerini kullandı.

Robb ilkokulu baskınından sonra mantıklı insanlar, neden okullarda silahlı görevlilerin olmadığını sorgulamışlardı. Katliamın ardından Teksas Başsavcısının "öğretmen ve idarecilere silah ve eğitim verilsin" önerisi makul bulunmuş ve ülke çapında ses getirmişti. Önerinin haklı olduğu, Alabama Walnut Park ilkokuluna zorlaya girmeye çalışan şüphelinin silahlı bir okul görevlisi tarafından etkisiz hale getirilmesi ile bir kez daha anlaşılmış oldu. Bu çerçevede, silahlı iyi insanların, katliamları önlemedeki rolünün öneminin bir kez daha anlaşıldığını söylemek mümkün.


Bu sırada ABD’nin Ohio eyaletinde öğretmenlerin okulda silah taşıması kolaylaştırıldı.


Hatırlatma: okulların ve öğrencilerin silahlı öğretmenler, idareciler veya okul görevlileri tarafından korunması hakkında yorum yapan habercilerin ve medya mensuplarının ekranlarda karşınıza çıkarken, TV stüdyolarının bulunduğu yerleşkelerin, silahlı güvenlik görevlileri tarafından korunduğunu aklınızdan çıkarmayın. Türk milletinin silahsızlanması için çabalayan kimselerin birçoğunun silahlı korumaların bulunduğu yerleşkelerde çalıştığını, özellikle eski siyasetçilerin devlet büyüğü statüsüyle yakın korumalarla korunduğunu, ruhsat harcı ödemeden, sağlık muayenesi olmadan silah taşıma yetkisine sahip olduklarını daima hatırlayın. Yine sarı basın kartı sahibi basın mensuplarının da silah taşıma ruhsatına sahip olduklarını unutmayın.


Haber kaynakları:

-https://www.foxnews.com/us/alabama-elementary-school-gadsden-shooting

-https://www.reuters.com/world/us/alabama-school-resource-officer-kills-man-trying-enter-school-2022-06-10/

-https://www.ntv.com.tr/galeri/dunya/abdnin-ohio-eyaletinde-ogretmenler-artik-24-saatlik-bir-egitimin-ardindan-silah-tasiyacak,HBjdvpr_Y0-QyAQBNRVwPQ/zdFSKR9zDU-UlAIqQBFIrA